Om os

Træ fra vores egen have

Vi havde 3 kæmpe popler, der var 100 år gamle. De stod tæt på huset i vores forhave og skulle fældes. Vi syntes det var synd at hugge alle stammerne til pindebrænde. Derfor fik vi lavet planker af det sundeste og største af træerne. Mens vi gik og fik rede på alt træet, stoppede folk i kvarteret op og følte efter på de polerede planker og spurgte: ”Om det var noget vi solgte?” Vores første ordre lød på 3 skriveborde, hvortil vi udviklede vores AIX-bukke. Herfra fødtes ideen om at give sig i kast med produktion af vores eget trædesign.

Engel & Løvgreen Trædesign i Værløse og Småland

Engel & Løvgreen Trædesign blev etableret i juni 2016. I den første tid har vi koncentreret os om at produktudvikle sammen med vores kunder og opbygge værkstedsmateriel samt etablere trælager på Sjælland og på vores ødegård i Kronobergs Len.

Værksted i Birkerød

I foråret 2018 har vi taget springet og etableret værksted og lager i Birkerød hos vores vært, EL-installationsfirmaet Energi+Teknik /v Peter Sikora. Peter, der fornylig har udvidet sin forretning, gav os mulighed for at bruge 200 m2 han havde i overskud i den ny bygning. Adressen er Klintehøj Vænge 19, 3460 Birkerød. Her kan du, efter aftale, komme forbi og se på vores møbler, når du er blevet for nysgerrig. Vi sælger kun de store møbler herfra, så hvis du også vil røre, før du køber, er det foreløbig den eneste mulighed vi har, for at fremvise de store møbler.

Træ fra jeres egen gamle have bliver til nye unikke møbler

Med inspirationen fra vores egen gamle have er vi fortsat med at genbruge gamle træer fra haverne på Sjælland. Hver gang en ny familie overtager en gammel have, hvor træerne har vokset sig store over flere generationer, bliver der ofte ryddet for at få lys og luft. Men store gamle træer fortjener mere end at blive hugget til brænde og flis. Derfor har vi indledt et samarbejde med træfælder Jacob Snedker (tlf.: +45 5122 9138), som aftaler med de kunder, der vil det, at noget af træet kan gå videre til Engel & Løvgreen og blive til smukke unikke møbler. Hvis de nye familier har tålmodighed til at vente til træet er tørret, kan de selv få et møbel efter aftale.